VA FI LANSATĂ ÎN PREMIERĂ O ENCICLOPEDIE DESPRE MĂNĂSTIRILE DIN ȚARĂ

In acest an, la Chişinău va fi lansată în premieră o enciclopedie despre mănăstirile de pe teritoriul Republicii Moldova. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi, 26 martie, Mariana Şlapac, doctor habilitat în studiul artelor, la Conferinţa ştiinţifico-practică “Patrimoniul bisericesc – istorie şi modernitate”.

tv7.md

Potrivit savantului, cartea “Mănăstirile Moldovei” este rezultatul unui proiect de colaborare de trei ani dintre Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Mitropolia Moldovei.

2112Enciclopedia este coordonată de academicianul Andrei Eşanu şi va prezenta date inedite despre istoria, arhitectura, pictura şi muzica religioasă de la mănăstiri.

Lucrarea urmează a fi lansată în august, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la fondarea Eparhiei Chişinăului, actualmente Mitropolia Moldovei.

Conferinţa ştiinţifico-practică “Patrimoniul bisericesc – istorie şi modernitate” este la cea de-a treia ediţie şi a fost găzduită de Mitropolia Moldovei.

Date ale Mitropoliei arată că pe teritoriul R. Moldova sînt înregistrate circa 1 200 de biserici şi peste 50 de mănăstiri.

Sursa: http://tv7.md