VLAD FILAT VREA CA ȘCOLILE SĂ PRIMEASCA CÂTE UN EXEMPLAR AL ENCICLOPEDIEI “SIMBOLURILE NAȚIONALE ALE R. MOLDOVA”

La iniţiativa Prim-ministrului Vlad FILAT, cu prilejul Zilei Drapelului, marcată la 27 aprilie, Guvernul R. Moldova va transmite tuturor instituţiilor de învăţămînt din ţara cîte un exemplar al ediţiei enciclopedice “Simbolurile naţionale ale Republicii Moldova”

Volumul este dedicat simbolurilor naţional-statale precum Stema de Stat, Drapelul de Stat şi Imnul de Stat ale Republicii Moldova, istoricului apariţiei şi adoptării emblemelor statale respective. Lucrarea este ilustrată cu surse imagistice extrase din arhive, biblioteci, muzee şi colecţii private. Lucrarea include, de asemenea, documente cu caracter juridic şi istoriografic.

Premierul Vlad Filat îşi exprimă ferma convingere că studierea simbolisticii naţionale va contribui la educarea tinerei generaţii în spiritul valorilor naţionale autentice, iar publicul interesat va găsi informaţii importante privind însemnele de stat ale Republicii Moldova.

Cele 2000 de exemplare vor fi utilizate la orele de studiere a Drapelului, Stemei şi Imnului de Stat, precum şi pentru activităţi extraşcolare.

Lucrarea a fost editată în 2011 de către Institutul de Studii Enciclopedice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ca urmare a manifestărilor prilejuite de aniversarea a 20-a de la adoptarea Tricolorului în calitate de Drapel de Stat al Republicii Moldova.

Sursa: www.timpul.md