CEL MAI BUN FILANTROP AL BIBLIOTECII NAȚIONALE

Premiul național GALEX acordat Prof. dr. hab. Elena Prus, director adjunct pentru activitatea științifico-enciclopedică a Bibliotecii Științifice Centrale ”A. Lupan” (Institut) a Academiei de Științe a Moldovei, critic literar.

Pentru contribuția deosebită în valorificarea moștenirii culturale scrise, îmbogățirea colecțiilor Bibliotecii Naționale cu documente valoroase.

Сканировать1

Este genul intelectualului, care confirmă regula: adevăraţii intelectuali nu numai că nu au dispărut, dar încearcă şi reuşesc să-şi impună principiile într-o lume mai mult sau mai puţin relativă, iar arma lor este Cultura pe care o posedă şi Curajul de a-şi asuma „responsabilitatea în faţa adevărului”. Consideră să adevărata criză a societăţii noastre este cea de mentalitate, deci de clarviziune şi discernământ. Şi intelectualul îşi are aici întotdeauna rostul, contribuind la mergerea societăţii înainte. Are o contribuție deosebită în valorificarea moștenirii culturale scrise, îmbogățirea colecțiilor Bibliotecii Naționale cu documente valoroase, promovarea adevăratelor valori culturale, destinate prosperării neamului și țării.