UN CADOU GENEROS AL ACADEMIEI ROMÂNE PENTRU ACADEMIA DE ŞTIINŢE A MOLDOVEI

Academia de Ştiinţe a Moldovei a primit un cadou generos din partea Academiei Române – ediţia completă a „Dicţionarul General al Limbii Române”, lucrare, a cărei scriere a durat 144 de ani şi a stat la originea formării Academiei Române.p2486_memb
Capodopera este un act de donaţie al Guvernatorului Băncii Naţionale a României. acad. Mugur Isărescu.
Cele 19 volume şi Certificatul de donaţie au fost înmânate preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, acad. Gheorghe Duca, de către Valeriu Ioan-Franc, director general adjunct al Institutului Naţional de Cercetări Economice „Costin Chiriţescu” al Academiei Române, în cadrul unei întrevederi, la care au participat viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, economist, prof. Napoleon Pop;, rectorul ASEM, acad. Grigore Belostecinic şi directorul Institutului de Studii Enciclopedice al AŞM, dr. Constantin Manolache.
În Certificatul de donaţie, Dl acad. Mugur Isărescu a scris că Banca Naţională a României donează Academiei de Ştiinţe a Moldovei „Dicţionarul Limbii Române”, seria completă – volumele I-XIX, Bucureşti 2011, lucrare fundamentală a Academiei Române, ediţia 2011, tezaur de nepreţuit al cercetării ştiinţifice româneşti.
Donaţia va fi transmisă Bibliotecii Ştiinţifice „A. Lupan” a AŞM pentru a fi la îndemâna tuturor celor care iubesc limba română, cei care o ştiu, cei care o învaţă şi cei care se vor folosi de ea şi în perspectiva europeană, la care s-a apropiat atât de mult Republica Moldova.
Un act de donaţie similar a fost făcut şi pentru Academia de Studii Economice din Moldova.

Eugenia Tofan,
Centrul Media al AŞM