CARTEA ANULUI 2017

Vrednici ostenitori ai Bisericii. Dicționar istorico-biografic. Ediție revăzută și completată (editori: Octavian Moșin, Mihail Bortă) /Colecția „Personalități basarabene”. Chișinău, EFP „Tipografia Centrală”, 2017, 372 p.: fot. ISBN 978-9975-53-852-7

Volumul „Vrednici ostenitori ai Bisericii” vine cu exemple, cu modele concrete care ne vor ghida în trăirea vieții de zi cu zi, așa cum au trăit-o moșii și strămoșii noștri – oameni de rugăciune, oameni de credință, oameni cu demnitate și cu jertfire de sine în numele semenilor.

ÎPS VLADIMIR,

Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove

Doi inimoși preoți, doctorul în teologie Octavian Moșin și preotul Mihail Bortă, au inițiat o colecție interesantă „Personalități basarabene” – și au reușit să pregătească pentru tipar volumul „Vrednici ostenitori ai Bisericii”, înregimentând mai mulți autori.

Această carte înglobează în sine oameni, destine, evenimente într-o formulă enciclopedică. Sunt oameni care au lăsat urma lor neștearsă în istorie, sunt destine care pot servi ca modele de virtute umană și de slujire cu devotament și dăruire Sfintei Credințe, evenimente care ne-au marcat existența în diferite perioade, epoci, sub diferite regimuri.

Iurie COLESNIC,

Istoric literar, scriitor, enciclopedist

Scan10001_001