PREMIILE INSTITUTULUI DE STUDII ENCICLOPEDICE LA SALONULUI INTERNAŢIONAL DE CARTE, EDIŢIA XXI, 2012

In cadrul Salonului Internaţional de Carte, Ediţia XXI, Institutul de Studii Enciclopedice al Academiei de Ştiinţe a Moldovei a obţinut 2 premii și o mențiune.

Premiul „Cartea Anului” a fost acordat pentru „Dicţionarul poliglot de chimie ecologică”, o lucrare ştiinţifică de referinţă, semnată de academicianul Gheorghe Duca.

Marele Premiu „Coresi” i-a revenit volumului enciclopedic „Republica Moldova” – prima lucrare complexa despre Republica Moldova, care pune începutul noii ediţii „Enciclopedia Moldovei” în 10 volume. Tot acest volum a fost premiat de Ministerul Culturii Republicii Moldova cu Diploma de Onoare.

De asemenea, cu o mențiune s-a ales lucrarea dlui Ion Jarcuțchi „Comisia Gubernială Științifică a arhivelor din Basarabia”.

Amintim, că în cadrul celei de-a XX-a Ediţii a Salonului Internaţional de Carte, Institutului de Studii Enciclopedice al Academiei de Ştiinţe a Moldovei i-a fost acordat Premiul „Cartea Anului 2011” pentru volumul enciclopedic „Simbolurile naţionale ale Republicii Moldova”.

Eugenia Tofan, Centrul Media al AŞM

Sursa: www.asm.md